Grundkurs i cyanotypi med Shogo och Jonatan

I Lager
1 500,00 kr 1 200,00 kr
Grundkurs i cyanotypi med Shogo och Jonatan
 
Cyanotypi eller blåkopia är en fotografisk teknik som började användas i mitten av 1800-talet. Innan kopiatorn användes den till att mångfaldiga bland annat arkitektritningar, därav den engelska benämningen ”blueprint”. Papper behandlas med kemikalier och blir ljuskänsligt. Därefter kan man lägga föremål eller bilder på overhead-film och belysa med UV-ljus. Där ljuset träffar pappret härdas kemikalierna och får en djupt blå färg.
 
Jonatan Sahlin och Shogo Hirata är grafiska formgivare och konstnärer som experimenterat med cyanotypi på olika sätt under flera år.
Shogo och Jonatan inleder med att förklara hur det fungerar i praktiken och visa inspirationsbilder på hur de själva använt tekniken på papper, textil och kläder. Därefter får ni skapa egna bilder på papper.
 
Ta gärna med dig eget material att exponera. Det kan vara blad och blommor, glas, kokt spagetti, ja vad som helst som du tycker är vackert. Har du ingen egen idé så har vi också gott om material att prova sig fram med.
 
Max antal deltagare per kurstillfälle är 10 personer.
(Anpassas efter FHM:s riktlinjer kring covid i sensommar.)
 
19 september 13–17
26 september 13–17
 
1 500 kronor per person, ett kurstillfälle.
Material och fika ingår.
 
Har du frågor om kursen kan du kontakta:
 
 
Anmälan görs genom att köpa kursen i vår webshop eller i butiken. 

Anmälan är sedan definitiv när du har fått en bekräftelse av oss att det finns platser kvar, och vi har fått din betalning.

Antalet deltagare anpassas efter FHM:s riktlinjer kring covid i sensommar, så maxantalet kan bli lägre. Om vi behöver minska maxantalet deltagare  pga covid, gäller turordning enligt anmälningsdatum.